» Zieke Thomas

Thomas Update

Long overdue:

Thomas is sinds vorige week weer thuis. Hij is geopereerd aan zijn Pylorus Hypertrofie en maakt het goed. De operatie is geslaagd uitgevoerd en Thomas heeft tot nu toe zijn eten goed binnengehouden.

Hij is echter wel volledig van slag wat betreft eten/drinken, slapen en alleen zijn. Omdat hij in het ziekenhuis continue eigenlijk een speen heeft gehad wordt hij wat onrustig zodra hij niets in zijn mond heeft en raakt volledig in paniek op het moment dat we hem alleen in zijn bedje leggen. Hij kan slecht alleen zijn. Ook moesten we vanaf het begin beginnen (herbeginnen) met leren eten/drinken.

Gisternacht (zondag op maandag) heeft Thomas voor het eerst weer een rustige nacht beleefd, wat dus ook betekent dat wij lekker hebben kunnen slapen. Zoals het er nu uitziet heeft Thomas zijn oude ritme weer een beetje hervonden en hij eet weer net zo goed als wat hij voorheen deed. Joehoe, ons mannetje is weer terug.

Tags: , ,

Read Users' Comments (1)

Thomasupdate 2

Gisteren bestond 90% van onze dag uit wachten, wachten en nog eens wachten. Om 14u (let wel, Thomas zou om 7.30u al aan de beurt zijn) bleek na heeeeel vaak zeuren dat ze Thomas vergeten waren in het schema op te nemen. De frustratie die je dan meemaakt is onbeschrijfelijk. Vervolgens werd ons meegedeeld dat we er maar op moesten rekenen dat Thomas pas vandaag zou worden geopereerd.

Net op dat moment kregen we ook bezoek van een vriendin van Lilian die even kwam kijken hoe het met meneertje Thomas en zijn ouders ging. Toeval wil dat ze zelf op de kinderafdeling werkt als arts. Opeens begonnen alle radertjes te lopen en stond Thomas op de lijst voor operatie (goh, het kan dus wel snel!!). Om 15u is Thomas onder het mes gegaan.

En wat doe je als papa en mama als je kindje wordt geopereerd? Juist, wachten wachten wachten. Toen we om 17.30u nog niets hadden gehoord (operatie zou 1 uur tot max. 1.5u duren) heb ik maar eens gebeld waar Thomas was. En jahoor, men was wederom wat vergeten….. namelijk bellen dat hij al sinds 17u op de uitslaapkamer, moederziel alleen, lag te slapen.

Thomas maakt het goed en mag waarschijnlijk na het weekend naar huis (eindelijk!!). We wachten dus nog even af.

[hidepost=0][nggallery id=16][/hidepost]

Tags: , , , ,

Read Users' Comments (1)

Foto’s van zieke Thomas

Het arme mannetje:

[hidepost=0][nggallery id=13][/hidepost]

Tags: ,

Read Users' Comments (2)

Thomas is ziek

[singlepic id=91 w=320 h=240 mode=watermark float=]

De meesten weten het al, maar kleine Thomas ligt sinds gistermiddag op de medium care in het Martiniziekenhuis. Het gaat niet zo goed met onze kleine jongen en het is hartverscheurend om dat kleine lieve ventje zo ziek te zien.

Wat is er dan aan de hand? Nou, net zoals opa en mama heeft Thomas een zogezegde Pylorushypertrofie wat zoveel betekent als: “uitgang van de maag zit dicht, dus gooi ik het er aan de voorkant uit”. Resultaat is dat hij sinds maandag aan het projectielbraken is geslagen en dus geen voeding binnen houdt.

Morgen, woensdag 3 feb, wordt Thomas per ambulance verhuisd naar het UMCG waar hij geopereerd gaat worden en daarna hopelijk weer helemaal goed functioneren gaat.

Meer info volgt morgen (in principe).

Tags: , ,

Read Users' Comments (1)